Insajder očekuje odvojenu prenosivu i kućnu Xbox konzolu za sledeću generaciju

0
61
insajder-ocekuje-odvojenu-prenosivu-i-kucnu-xbox-konzolu-za-sledecu-generaciju

Trenutna generacija Xboxa nije imala veliki uspeh, jer prodaja konstantno opada, a kompanija se sada više oslanja na Game Pass.

Nakon loše prodaje konzola, Microsoft je nedavno odlučio da postane multiplatformski i objavio četiri svoja naslova na Nintendo i PlayStation platformama. Međutim, čini se da Microsoft naporno radi na svojim konzolama sledeće generacije.

Kako glasine sugerišu, Xbox planira odvojenu prenosnu konzolu i kućnu konzolu za sledeću generaciju.

Tokom nedavnog podkasta XB2+1, Jez Korden je pričao o Xboxovim planovima da ide sa prenosnom konzolom sledeće generacije. Fil Spenser je nedavno već nagovestio prenosnu konzolu. Naglasio je da kompanija namerava da napravi potpuno drugačiju, pošto je ovo tržište već prilično zasićeno.

To je dovelo do spekulacija da bi Xbox potencijalno mogao da pokuša da spoji tržište konzola i prenosivih konzola kako bi krenuo putem Nintendo Switcha, pošto je hibridni model još uvek donekle nedovoljno iskorišćen.

Međutim, Jez Korden veruje da će prenosna konzola zameniti Xbox Series S, dok će Microsoft takođe ponuditi tradicionalnog naslednika Xbox Series X.

Reći ću vam sada da će biti odvojena prenosna konzola, i biće naslednik Series X.

– Jez Korden

Ukupno gledano, čini se da Xbox možda planira da objavi i tradicionalnu konzolu i da uđe na tržište prenosivih konzola.

Međutim, fanovi i dalje mogu da očekuju blisku integraciju ova dva komada hardvera. To će verovatno dovesti do podrške za Game Pass, unakrsnog čuvanja podataka i još mnogo toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More