Novi Nvidia driver otkriva skori izlazak Final Fantasy 16 PC verzije

0
50
novi-nvidia-driver-otkriva-skori-izlazak-final-fantasy-16-pc-verzije

Nvidia je ove nedelje objavio svoj najnoviji Game Ready drajver, uvodeći dodatne profile optimizacije igara i ispravke grešaka. Čini se da je najuzbudljiviji dodatak bio skriven od pogleda, jer najnoviji drajveri sadrže profil za nadolazeću PC verziju Final Fantasy 16.

Putem datamininga, ljudi na r/nvidia su pronašli profil za Final Fantasy 16, koji uključuje pominjanje demo verzije i pune igre. Znamo da je Final Fantasy 16 u razvoju za PC od prošle godine, ali do sada je Square Enix bio tih oko datuma izlaska. Ovo najnovije otkriće ukazuje da je lansiranje iza ugla.

Zanimljivo je da se ovo pojavljuje samo nekoliko nedelja pre Gamescoma, tako da bismo mogli da vidimo da će PC verzija biti zvanično najavljena tamo tokom Geoff Keighleyevog Opening Night Live događaja. Pošto je ovaj profil pronađen rano u Nvidia drajveru, to ukazuje da Nvidia radi sa Square Enixom na ovom lansiranju, što znači da bi trebalo da očekujemo funkcije kao što su DLSS 2/3 i ray-tracing.

Početkom ove godine, producent Final Fantasy 16 potvrdio je da je PC verzija u “finalnoj fazi” razvoja, ali nije ponudio datum ili prozor izlaska. Sa načinom na koji se stvari trenutno odvijaju, ta najava bi trebalo da stigne uskoro. Ako ne na Gamescomu, onda na Tokyo Game Show u septembru, na kojem Square Enix uvek učestvuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More